Svijet bajki tete Đuke

SVIJET BAJKI  NA 6. KIKI-ju
Društvo Naša djeca Zabok i udruga Gokul u sklopu 6. KIKI-ja organiziraju pripovijedanje bajki „Svijet bajki Đurđice Dropuljić“

U sklopu 6. KIKI festivala u utorak 25. travnja u 17 sati u Gradskoj knjižnici K.Š. Gjalski Zabok za djecu predškolske dobi održat će se program pripovijedanja bajki, a ovog će puta djeca imati priliku čuti bajku „Tko je Videku napravio košuljicu“ u izvedbi Đurđice Dropuljić.

Teta Đuka, odgajateljica i dugogodišnja uspješna ravnateljica Društva Naša djeca Varaždin, odlaskom u mirovinu započela je baviti se pripovijedanjem bajki što joj je oduvijek bilo jako privlačno i veliki izazov te pripovijeda sve poznate i manje poznate bajke koje su se prenosile generacijama, a zapisali su ih braća Grimm i Charles Perrault, te autorske bajke Hansa Christiana Andersena, Oscara Wildea i svakako naše hrvatske, najslavnije bajke Ivane Brlić Mažuranić. Želja joj je da današnjoj djeci bajke obilježe djetinjstvo, jer su bajke uz priče i prvi kontakt djeteta s književnošću, neiscrpni  izvor mašte i poticaj djetetu da na najjednostavniji način promiče pozitivne ljudske vrijednosti, plemenitost i dobrotu. 2016. godine pokrenula je „Svijet bajki u Muzeju anđela“ u Varaždinu te joj je cilj da kroz bajke potiče djecu na govor, izražavanje kroz pokret, likovni izričaj i dječje stvaralaštvo.